Winactie: Arabisch DVD-pakket

The Optimist 9 sep 2020 Zingeving

De Arabische wereld is ook tijdens de coronatijd dichterbij dan je denkt. Om het uitkomen van de film Un Fils te vieren geven wij samen met Cinéart een Arabisch DVD-pakket weg om zo toch nog een mini-vakantie in huis te halen.

Morgen, donderdag 10 september, komt de film Un Fils uit, een meeslepend familiedrama waarmee de Tunesische regisseur Mehdi M. Barsaoui zijn indrukwekkende debuut maakt. Ons verhaal start in de zomer van 2011. Fares en Meriem maken in Tunesië samen met hun 11-jarige zoon Aziz een gelukkige tijd door, maar tijdens een verblijf in het zuiden van het land wordt dit vredige beeld onherroepelijk verstoord. Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes.

Un Fils legt op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot. De film ging in première op het Filmfestival van Venetië. Hier werd het niet alleen geselecteerd voor de Orizzonti-competitie, maar won Sami Bouajila (Fares) ook de prijs voor beste acteur. In het DVD-pakket zitten twee prachtfilms: Les Chevaux de Dieu (Nabil Ayouch) en Capharnaüm (Nadine Labaki). Over deze laatste schreven wij al in onze filmrubriek, die je hier kan lezen.

Wil jij kans maken om dit pakket te winnen? Stuur dan naar redactie@theoptimist.nl jouw spannendste, interessantste of leukste korte familieverhaal. Wie weet waan jij je dan binnenkort in een andere wereld.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie