Wereldwaterdag en water voor iedereen

The Optimist 22 mrt 2022 Natuur & Milieu

Vandaag, op de veertiende nationale Wereldwaterdag wordt in iedere provinciehoofdstad een rivier schoongemaakt. Het belang van schoon water wordt steeds duidelijker, maar er is meer aan de hand met water. Het is volgens sommigen zelfs heilig. Op 1 juni vindt daarvoor een speciale ceremonie plaats waar je digitaal bij kunt zijn.

Genoeg initiatieven

Een dichtfestival, een nationale schoonmaakdag, een filmfestival; we doen van alles om ons water in het zonnetje te zetten. Water is in meerdere opzichten van levensbelang. De mens bestaat grotendeels uit water, we kunnen niet lang zonder water en we bevaren het water om onszelf en onze spullen te verplaatsen. Geen wonder dat het respect voor water groeit. Tegelijkertijd is vervuiling van water een heet hangijzer en zijn wereldverbeteraars dagelijks druk in de weer om water te zuiveren en te ontdoen van plastic en ander afval.

Water voor iedereen

Op 1 juni komen 18 spirituele leiders vanuit de hele wereld bij elkaar in het Vredespaleis in Den Haag. Zij brengen heilig water uit 18 bronnen samen in ‘The Water for All Ceremony’. Hiermee willen zij het belang van onze waterbronnen benadrukken. Met als achterliggende doel: leven en vrede voor toekomstige generaties te waarborgen. Tijdens de bijeenkomst staat het belang van bewustmaking van gezond water door middel van educatie centraal.

Gratis livestream

Via een gratis livestream kun je op afstand bij dit evenement aanwezig zijn. Het programma start om 14:00 uur en eindigt om 17:00 uur met de presentatie van een manifest. Meld je hier nu al kosteloos aan voor de livestream.

Meer informatie over activiteiten naar aanleiding van Wereldwaterdag vind je hier.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie