Wees niet sloom, plant een boom!

The Optimist 30 jun 2021 Natuur & Milieu

Bomen zijn essentieel voor een gezonde aarde. We hebben ze nodig om de lucht zuurstofrijk te houden en CO2-uitstoot te compenseren. De mens vernietigt zo’n 48 voetbalvelden aan bos per minuut en bijna de helft van alle bossen wereldwijd is al verdwenen. Om dit tij te keren is het zaak dat er massaal bomen worden geplant, en jij kunt daaraan bijdragen.

Trees for All

Bij Trees for All kun je bomen in Nederland en het buitenland planten om CO2 te compenseren. Je kunt een boom als verjaardagscadeau geven of zelf een boom kopen om te compenseren voor bijvoorbeeld je vliegreis. Sommige bedrijven planten voor ieder verkocht product een boom of doneren een bos om de CO2-uitstoot van hun gehele bedrijfsvoering te compenseren. Vanaf 10 euro doneer je al twee bomen.

Treedom

Treedom plant bomen bij lokale boeren in landen zoals Kenia, Kameroen en Tanzania. Op het platform volg je je eigen boom, leer je meer over deze specifieke boomsoort en zie je jaarlijks de CO2-compensatie groeien. Naast de reductie van CO2 en de positieve invloed op het ecosysteem, heeft het kopen van een boom ook sociale en economische voordelen. De boeren kunnen een gezond bestaan opbouwen waarbij zij de vruchten van de bomen kunnen eten of verkopen.

Plant een Olijfboom

Stichting Plant een Olijfboom staat voor rechtvaardige vrede in Palestina en Israël. Het is een geweldloos verzet dat bijdraagt aan vrede en een groenere planeet. Door het conflict tussen Israël en Palestina worden jaarlijks gemiddeld 10.000 Palestijnse olijfbomen ontworteld. Door olijfbomen op ongecultiveerd privéland van Palestijnen te planten, lopen de boeren minder risico dat het land geconfisqueerd wordt. Ongecultiveerd land mag volgens Israëlische wetgeving namelijk pas na drie jaar ingenomen worden.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie