Week van het vergeten kind

The Optimist 29 jan 2021 Samenleving

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar de jeugd moet dan wel een toekomst hebben. Ongeveer 100.000 kinderen in Nederland, dus misschien ook bij jou in de straat, voelen zich vergeten, verwaarloosd of mishandeld. De week van het vergeten kind herinnert ons eraan, en spoort ons aan om er iets tegen te doen.

Het jaar 2020 was een extra moeilijk jaar voor kinderen die al in een lastige thuissituatie verkeerden. Honderdduizenden kinderen in Nederland groeien immers op in een gezin dat onder grote druk staat, bijvoorbeeld door ruzie, armoede en psychische problemen. Met het sluiten van de scholen was er geen ‘escape’ voor deze groep.

Help mee

Stichting Het Vergeten Kind organiseert sinds 2014 de Week van Het Vergeten Kind, van 29 januari t/m 4 februari. Tijdens deze week voert de stichting campagne om het sociaal isolement waar te veel kinderen in zitten aan te kaarten en verbetering hiervan aan te jagen. Wil jij nu al weten hoe jij met een kleine actie zelf verschil kan maken? Klik hier om de tips en suggesties te lezen. Of klik hier om het korte filmpje te bekijken over dit onderwerp.

Vroeger heette Stichting Het Vergeten Kind de Guusje Nederhorst Foundation, ter herinnering aan actrice en zangeres Guusje Nederhorst die op 29 januari 2004 overleed.

Bron: Het Vergeten Kind
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie