WednesDaily: OceanLove Innovation Award

The Optimist 6 dec 2023 Natuur & Milieu

OceanLove is een organisatie die al vaker in ons blad verscheen. Het doel van de organisatie is om de liefde voor de oceanen te verspreiden. Ze hopen dat als iedereen de schoonheid van de oceaan ziet, men zich in zal zetten om die schoonheid te behouden. Nu roept de organisatie mensen op om nieuwe ideeën, producten of initiatieven te delen die onze oceanen helpen beschermen. In juni 2024 ontvangt het beste idee de OceanLove Innovation Award.

In mei zal – een jury  met internationaal bekende milieuwetenschappers- de meest interessante ideeën uitkiezen. Daarna volgt een webinar met sociale ondernemers, die met jou aan de slag gaan om impact en haalbaarheid van je idee te versterken. De tien beste ideeën worden op 19 juni 2024 voorzien van organisatorische en financiële ondersteuning. Dit alles zal gevierd worden tijden een evenement in Den Haag.

Klimaatverandering, overbevissing, het uitsterven van diersoorten, verlies van biodiversiteit en vele soorten vervuiling bedreigen de oceanen en het leven van toekomstige generaties.

‘We kunnen het tij keren wanneer we alle denkkracht en creativiteit samen te brengen. We hopen ook op een mooi idee van jou!’ Dat is de oproep van OceanLove. Ze hopen dit een internationale wedstrijd te maken waaraan mensen van over de hele wereld aan mee doen.

De prijsvraag is een initiatief van de Nederlandse non-profit stichting Mandelahuisje, mede mogelijk gemaakt door Fred Foundation en Stichting Nieuwe Waarde. Het initiatief is inmiddels internationaal omarmt door de UNESCO en haar UN Ocean Decade for sustainable ocean science and development.

Kijk op de website van OceanLove voor meer informatie

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie