WednesDaily: De Nationale Klimaatweek – de voorbeelden

The Optimist 1 nov 2023 Zingeving

De Klimaatweek, die loopt van 30 oktober tot 5 november, is alweer halverwege. En mocht je nog niet hebben gekeken op de speciale website die de overheid daarvoor maakte, doe dat dan eens. Veel voorbeelden hoe we met elkaar beter kunnen omgaan met het klimaat in onze eigen omgeving. Het is vaak een kwestie van gewoonte, maar soms ook van een helder besluit nemen. Minder auto rijden, vaker fietsen. Minder vlees eten, groente is ook lekker. Ga zo maar door.

Wat mijzelf geholpen heeft om naar het klimaat als geheel te kijken is het boek De Klimaatalmanak. Een boek dat met hulp van de Nederlandse fotograaf Michel Porro is samengesteld door meer dan 300 auteurs, tekenaars, fotografen van over de hele wereld te vragen mee te doen. In het boek vind je ideeën hoe we met klimaat anders kunnen omgaan. Ook jij en ik als ‘gewone’ burgers, in een gewone straat. Niet belerend, wel helder en positief.

Want van voorbeelden leer je. Zo doen mijn kinderen en mijn kleinkinderen dat, maar ik ook. Wat, zegt dit boek, als we onze creatieve, innovatieve krachten nu eens verbinden met voorbeelden die ons inspireren? Mooi toch, zo halverwege deze Nationale Klimaatweek?

Nog mooier is dat je dit boek gratis kunt ontvangen als je nu een abonnement neemt op Optimist magazine. Digitaal of print. Doen.

 

(geschreven door Ron van Es)

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie