WednesDaily: De 7 vragen

The Optimist 25 okt 2023 Zingeving

De tijd van donkere herfstdagen is weer aangebroken. Tegelijk zijn de dagen ook donker door alles dat om ons plaatsvindt. Dat vraagt om reflectie. Stilstaan. Nadenken. Of mediteren. Bijvoorbeeld in de ochtend voordat de nieuwsflarden weer voorbijkomen. Of in de avond, en dan geen tv of Netflixserie.

Op ons podcastplatform Luisterkast.nl staan enkele zingevende podcastseries die je daarbij helpen. Bijvoorbeeld de podcast die daar bij ‘Uitgelicht’ staat: De 7 Vragen. 7 zinvolle vragen over het leven en alles wat voorbij komt.

Hoe ervaar jij stilte? Wat vertelt compassie jou? Wat laat je na voor je achterkleinkinderen? Welke sporen die jij hebt afgelegd laten jouw verhaal zien? Welke momenten gaven jou je intense blijdschap (terug)? Welk vraagteken zal er misschien bij jouw verhaal gezet worden aan het eind? Waar wil je opnieuw geboren worden?

In vraaggesprekken in deze podcastserie hoor je hoe 7 verschillende mensen met deze vragen omgaan. Hoe het hen raakt, vooruit helpt, inspireert en nieuwe lessen leert. Check de podcastserie, bijvoorbeeld de komende 7 dagen. maak er een reeks van die je op de ochtend beluistert, of later op de avond. Eén ding is zeker: het maakt de dagen wat lichter.

Check hier de serie.

Geschreven door Ron van Es

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie