Wat doe je met je oude pannen?

The Optimist 23 mei 2022 Natuur & Milieu

De noodzaak om te recyclen neemt alsmaar toe. Dat geldt voor alle materialen, van plastic verpakking tot elektrische apparaten. Dingen waar zeldzame metalen in zitten krijgen de laatste tijd veel aandacht, maar hoe zit het met zoiets simpels als je oude pannen?

De meeste mensen gooien hun oude pannen ‘gewoon’ weg zodat het bij het restafval terechtkomt, of leveren het in bij een afvalpunt van de gemeente. Als ze nog in goede staat verkeren is de kringloopwinkel een prima optie. Vanaf vandaag kun je je oude pannen ook gratis inleveren bij alle filialen van Blokker. Daar wordt dan gezorgd voor 100 procent verantwoorde recycling.

Eerste winkelketen

Natuurlijk hoopt de winkelketen dat mensen die een pan inleveren ook iets aanschaffen in het filiaal, maar dat is zeker niet verplicht. Iedereen mag er oude pannen inleveren. Blokker zegt het eerste winkelbedrijf te zijn dat pannen inneemt voor recycling. De materialen van de pannen, zoals plastic en staal, worden apart verwerkt zodat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Een woordvoerder zegt: ‘Daarbij worden er niet alleen nieuwe pannen van gemaakt, maar ook andere producten’, aldus RTL Nieuws.

Andere materialen

Voor pannen is het vanaf nu dus duidelijk waar je ze kwijt kunt. Voor informatie over het verantwoord wegdoen van andere materialen is er de Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal. Wist je bijvoorbeeld dat je het metalen deksel van een glazen potje gewoon kunt laten zitten als je het in de glasbak gooit?

 

 

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie