Wageningen werkt aan plantaardig biefstuk

The Optimist 7 mrt 2017 Natuur & Milieu

De Universiteit van Wageningen werkt samen met Unilever en andere partijen om binnen vier jaar en duurzaam en plantaardig alternatief te hebben voor verschillende soorten vlees, waaronder biefstuk.

De productie van vlees kost naar verhouding veel water, land en energie en zorgt voor een hoge uitstoot van broeikasgassen en natuurlijk voor dierenleed. Met een nieuwe techniek worden plantaardige eiwitten gebruikt die in uiterlijk niet onderdoen voor die van vlees, meldt Nu.nl. Tijdens het productieproces worden de grondstoffen bewerkt totdat ze de gewenste structuur hebben.

Hoogleraar Atze Jan van der Goot voorziet een doorbraak. “Over vier jaar staat er een eerste versie van een productielijn waarmee bedrijven in grote volumes vleesvervangers kunnen maken, smaakvol en met alle denkbare structuren.”

Bron: Nu.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.