Vooruitgang creëer je zelf

The Optimist 27 sep 2019 Zingeving

We willen meer geluk en minder stress. Maar hoe doen we dat? Wat als we je vertellen dat je het wiel niet zelf hoeft uit te vinden? Er zijn veel mensen die ons kunnen inspireren met hun verhaal. Op 11 oktober 2019 nodigt The Optimist in samenwerking met Sublime een aantal topsprekers uit tijdens Inspiratium II. Als geen ander laten zij zien dat we geluk en vooruitgang zelf in de hand hebben. En jij kunt erbij zijn!

Net als bij de eerste editie van het Inspiratium word je aan de hand genomen door verschillende experts met een inspirerend verhaal: Christian Kromme (futuroloog), Hans Andeweg (oprichter EcoIntention), Maarten Klatte (arts en gespecialiseerd in Leefstijlgeneeskunde), Mérène Rouma (expert op het gebied van hoogsensitiviteit), Petra Maartense (initiator van Happy View) en Annette Nobuntu Mul (Ubuntu-deskundige).

‘Voor lezers van The Optimist zal Inspiratium een feest van herkenning zijn. En voor alle deelnemers geldt dat het een mooie kans is om de blik te verbreden.’  – Brian de Mello, hoofdredacteur van The Optimist

Denker des Vaderlands

René ten Bos sluit de middag af. Tot april van dit jaar was hij de Denker des Vaderlands. Nu de hoogleraar en filosoof deze functie heeft overgedragen aan Daan Roovers, kan Ten Bos zich weer volop richten op andere zaken. Eén hiervan is het bijwonen van Inspiratium. Niet lang geleden noemde Ten Bos optimisten nog ‘nare mensen’, maar nu komt hij dus in het hol van de leeuw een praatje houden. In gesprek met The Optimist relativeerde hij al: ‘Het is nooit een kwestie van louter optimisme of pessimisme. Er zijn genoeg dingen waar ik plezier aan beleef.’ Lees hier alles over de sprekers van Inspiratium II.

‘Wij dagen je graag uit om verder te kijken dan de dominante cultuur van elke dag en jezelf een “boost” te geven, voor je persoonlijke vrijheid en voor de vooruitgang.’ – Erik Hallers, oprichter van Sublime

Cultuur- en Congrescentrum Antropia
Cultuur- en Congrescentrum Antropia

Koop nu je kaarten

Inspiratium II vindt plaats op vrijdag 11 oktober a.s. in Driebergen-Zeist in Cultuur- en Congrescentrum Antropia. De middag wordt georganiseerd in samenwerking met radiozender Sublime. Koop nu hier je toegangskaarten.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie