De voordelen van mediteren met een partner

The Optimist 8 feb 2017 Gezondheid

Dyadische meditatie – het beoefenen van meditatie met een partner – zou sociale relaties tussen mensen kunnen versterken. En niet alleen tussen de twee personen die samen mediteren.

Een nieuwe studie laat zien dat de deelnemers die meededen aan de partneractiviteiten meer motivatie kregen dan de deelnemers die alleen mediteerden. Ook voelden zij zich meer verbonden met de andere deelnemers en waren beter in staat om zich open te stellen tot de ander.

Hoe kan samen mediteren een gevoel van verbondenheid creëren? Onderzoeksleider Bethany Kok zegt dat dit komt doordat mensen tijdens normale gesprekken slechts gedeeltelijk aanwezig zijn bij de conversatie. Ze zijn teveel bezig met bedenken wat ze moeten zeggen, wat ze liever op dit moment zouden doen, of zijn de ander aan het beoordelen. Bij meditatie is dit niet het geval.

De resultaten uit het onderzoek tonen aan dat het mediteren met een partner voordelen zou kunnen opleveren voor mensen die moeite hebben met zich openstellen naar anderen of zich vaak eenzaam voelen.

Bron: Greater Good
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie