Vogels spotten voor geluk

The Optimist 25 jan 2021 Natuur & Milieu

Word jij ook altijd blij als je een vogeltje in de tuin ziet zitten? Dat is niet gek, want uit onderzoek blijkt dat Europeanen met veel verschillende soorten vogels in hun omgeving bijzonder tevreden zijn.

Wetenschappers lieten meer dan 26.000 volwassenen uit 26 Europese landen een enquête invullen. In het onderzoek werd gekeken naar de diversiteit aan vogels rondom huizen, dorpen en steden en hoe deze gegevens verband houden met gevoelens van tevredenheid en levensvoldoening. Hieruit blijkt dat de gelukkigste Europeanen dagelijks worden blootgesteld aan verschillende vogelsoorten.

Vogelgebieden

Een diversiteit aan vogels is niet alleen in een natuurrijke omgeving te vinden, ook in de steden zijn er volop vrolijke fluiters te bewonderen. In Amsterdam alleen al zijn er ruim driehonderd vogelsoorten aanwezig. Naast veelvoorkomende vogels als de koolmees, de merel en vink zijn ook de koekoek, kneu, ransuil en de nachtegaal in de stad te vinden. Ben je benieuwd naar waar je goed vogels kunt kijken bij jou in de buurt? Deze kaart laat alle vogelgebieden in Nederland zien.

 

Bron: Science Daily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie