“Vleesvervangers kun je weglaten in plantaardig dieet”

The Optimist 24 feb 2017 Gezondheid

De supermarkt biedt steeds meer plantaardige varianten van dierlijke producten zoals vlees en zuivel. Maar om een meer plantaardig voedingspatroon aan te leren, hebben we deze nieuwe producten niet per se nodig, zo zeggen experts.

Zo wijst Patricia Schutte van het Voedingscentrum erop dat vegetarische vleesvervangers vaak rijk zijn aan verzadigd vet en zout. “Als je deze ingrediënten wil vermijden, kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld noten en peulvruchten.” Voedingswetenschapper Paulien Vinke zegt dat plantaardige voeding veel gezonde voedingsstoffen bevat, zoals kalium (bloeddrukverlagend), voedingsvezels (goed voor stoelgang en tegen darmkanker), vitamines en mineralen en veel bioactieve stoffen.

“Daar komt nog bij dat plantaardige voeding meestal goed verzadigt en weinig kilocalorieën bevat, wat weer goed is voor de lijn.” Een goed begin om meer plantaardig te eten is door vlees te vervangen door bijvoorbeeld peulvruchten, noten of tofu.

Bron: Nu.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie