Vjèze Fur: ‘Vervang vlees met groente’

The Optimist 13 jul 2022 Gezondheid

Freddy Tratlehner, beter bekend als Vjèze Fur van de rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, lanceert het nieuwe voedingsmerk De Nieuwe Keuken. In de lokaal geproduceerde producten krijgen groenten de hoofdrol.

Vervangen we het juiste?

De manier waarop we eten maakt een grote impact op de wereld. De Nieuwe Keuken richt zich daarom op het vervangen van vlees. Maar waar veel vleesvervangers zich richten op het nabootsen van vlees met de focus op proteïne, komen veel Nederlanders juist groenten tekort. Onderzoek van het Voedingscentrum wijst uit dat de meeste Nederlanders – dat geldt ook voor vegetariërs – ruim voldoende eiwit binnen krijgen. Daar staat tegenover dat 80 procent (bron: RIVM) van de Nederlanders te weinig groenten eten. De Nieuwe Keuken focust zich daarom op het vervangen van vlees door groenten.

Pulled paddo’s

Het eerste product dat De Nieuwe Keuken op de markt brengt is een vleesvervanger op basis van de oesterzwam, zonder onnodige toevoegingen, geproduceerd in Noord-Holland. Tratlehner zegt hierover: ‘Op zoek naar een gezond product zonder gekke bijsmaakjes dat zó lekker is dat je de rest van je gerecht eromheen kunt bouwen, zijn we uitgekomen op deze pulled paddo’s. Ze zitten vol met smaak en we hebben ze speciaal voor jou in reepjes gechopt en met kruiden besprenkeld. Wanneer je ze bakt krijgen ze een zalige bite.’

Freddy Tratlehner heeft op zijn Instagram-pagina de kookshow Lekker Fred en publiceerde het gelijknamige kookboek (in 2019 het best verkochte kookboek van het jaar). Hij lanceerde De Nieuwe Keuken in samenwerking met een aantal van zijn vrienden. De producten zijn verkrijgbaar bij online supermarkt Crisp.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie