Vitamine B3 kan miskramen en geboorteafwijkingen verminderen

The Optimist 14 aug 2017 Gezondheid

Het innemen van een doorsnee supplement vitamine B3 kan het aantal miskramen en geboorteafwijkingen wereldwijd verminderen, volgens Australische wetenschappers. Ze noemen het een belangrijke doorbraak in zwangerschapsonderzoek.

De studie, gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, concludeerde dat een tekort in een belangrijk molecuul bij zwangere vrouwen de reden is dat embryo’s en baby’s zich niet op de juiste manier ontwikkelen in de baarmoeder, maar dat dit kan worden behandeld met het voedingssupplement vitamine B3, officieel bekend onder de naam niacine.

‘Na 12 jaar onderzoek heeft ons team ontdekt dat het genetisch defect kan worden genezen en miskramen en geboorteafwijkingen voorkomen kunnen worden door het gebruik van een bestaand vitaminesupplement,’ zei biomedisch onderzoeker professor Sally Dunwoodie van het Victor Chang Cardiac Research Institute in Sydney. Het is uitzonderlijk dat zowel oorzaak als remedie binnen een onderzoek worden gevonden, zegt ze.

Andere specialisten merken op dat het hoopgevende onderzoeksresultaten zijn, maar waarschuwen dat er nog nader onderzoek nodig is.

Bron: BBC
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.