Vijf boekentips voor het slapengaan

The Optimist 17 dec 2020 Gezondheid

Veel mensen hebben moeite met in slaap komen. Een boek lezen lijkt vaak veel gedoe, maar het kan je slaap juist verbeteren. Het lezen van een paar bladzijdes voor het slapengaan zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt, dieper slaapt en het vermindert stress. The Optimist tipt vijf boeken voor het slapengaan.

Iedereen slaapt door Ysbrand van der Werf

no-image
Om beter te kunnen slapen, is het goed om te weten waarom slaap belangrijk is en hoe je je slaap kunt verbeteren. Het slaapboek Iedereen slaapt van toponderzoeker Ysbrand van der Werf behandelt verschillende onderwerpen als dromen, een verstoorde slaap en dingen die we nog niet weten over slaap. Het boek leert je hoe je van een slechte een goede slaper wordt.

Bestel Iedereen slaapt hier.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt door Haemin Sunim

no-image

Rust vinden in een steeds drukkere wereld kan uitdagend zijn. In de Koreaanse megabestseller Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt geeft boeddhistische monnik Haemin Sunim les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Het boek is prachtig geïllustreerd en is een baken van kalmte en ontspanning. Het perfecte leesvoer voor je onder de wol kruipt.

Bestel Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt hier.

Relax Kids door Marneta Viegas

no-image

Heb je kinderen en wil je het voorleesmoment ontspannen maken voor zowel de kids als jezelf? Het mooi vormgegeven boek Relax Kids leert kinderen op een grappige en relaxte manier te ontspannen. Auteur Marneta Viegas heeft bekende sprookjes en kinderversjes omgezet naar eenvoudige visualisaties, zodat kinderen in contact komen met ontspanning en meditatie. Zo gaan zij en jij naar bed met positieve energie.

Bestel Relax kids hier.

Daar waar de rivierkreeften zingen door Delia Owens

no-image

Niets is heerlijker dan verslaafd zijn aan een boek dat je niet weg kunt leggen. Daar waar de rivierkreeften zingen is er zo een. Het verhaal vertelt over Kya, een meisje dat in de steek wordt gelaten door haar familie en in haar eentje opgroeit in het moeras. Het boek is prachtig geschreven, schetst poëtische beelden en wekt een scala aan emoties op. Een boek om heerlijk bij weg te dromen.

Bestel Daar waar de rivierkreeften zingen hier.

Hoe word ik de beste minnaar van de wereld? door Toña Wong Chung

no-image

Goed, slapen is belangrijk, maar wat er verder tussen de lakens gebeurt ook. Het boek Hoe word ik de beste minnaar van de wereld? van Toña Wong Chung gaat over goed minnaarschap en het levend houden van het avontuur in de liefde. Liefde en vrijheid zijn voor veel mensen twee begrippen waar ze het meeste naar verlangen. Het boek zet aan tot nadenken over de relatie met jezelf en je geliefde.

Bestel Hoe word ik de beste minnaar van de wereld? hier.

Slaapweek bij The Optimist

Het is de speciale slaapweek bij The Optimist! Houd onze website goed in de gaten voor meer slaap gerelateerde nieuwtjes, feiten en tips!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie