Vier tips voor meer geluk

The Optimist 1 mrt 2023 Zingeving

Voor wie op zoek is naar meer geluk hebben we vier praktische tips. Ze zijn zowel online via een app, als offline in de vorm van een boek en twee bijzondere ontmoetingsmogelijkheden.

Tip 1

Geluksman Chiel van der Linden ontwikkelde de WorldHappinessApp HappyWe. Hiermee kun je iedere dag één moment van geluk delen met een klein aantal mensen die je niet kent, en zij kunnen hun ‘OneGoodThing’ delen met jou. Vanaf 20 maart biedt de app ’s werelds eerste WorldHappinessCafe waar je in geluk verbonden kunt worden met nieuwe mensen waar ook ter wereld! Er is zelfs een challenge om binnen 100 dagen vanuit alle landen in de wereld iemand te laten deelnemen aan het café, zodat letterlijk de hele wereld is vertegenwoordigd. Download de app en doe mee! Download HappyWe (APPLE) of Download HappyWe (ANDROID). Meer info via WorldHappinessCafe.org.

Tip 2

Het WorldHappinessCafe opent ook eenmalig fysiek de deuren, en wel op 20 maart a.s. in cultuur- en congrescentrum Antropia, vanaf 16:00u tot ca.18:00u. We heffen in Driebergen samen het glas op dat geluksmoment van wereldwijde verbinding. Voor de eerste vijftig aanmelders staat een gratis drankje klaar. Antropia ligt naast NS-station Driebergen-Zeist, aan de Hoofdstraat 8. Aanmelden kan via een mailtje naar: redactie@theoptimist.nl.

Tip 3

Ex-psychiater Bram Bakker schreef het boek Oud zeer, waarin hij vertelt hoe pijn van vroeger je geluk van vandaag in de weg kan staan. In een serie korte verhalen neemt hij je mee naar de beleving van momenten die zeer hebben gedaan en die nog steeds impact kunnen hebben. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen. De tip is simpelweg: lees dit boek.

Tip 4

Wil je Bram in levenden lijve ervaren? Dat kan op donderdagavond 16 maart, in Antropia. Vanaf 19:00u ben je welkom en om 19:30 bevraagt Jesper Feenstra hem over het thema ‘oud zeer’. Bovendien beantwoordt Bram graag vragen uit het publiek. Dus grijp je kans en bestel je ticket hier. Na afloop is er een borrel waarbij we op het (verdwenen) oud zeer en nieuw geluk kunnen proosten.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie