Vier de Week Zonder Vlees met de Dutch Weed Burger

The Optimist 7 mrt 2022 Natuur & Milieu

Vandaag is de aftrap van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Al 6.500 mensen hebben zich aangemeld om hieraan mee te doen en zo de druk op het milieu te verlichten. Om zoveel mogelijk mensen aan een vegan gerecht te krijgen promoot The Dutch Weed Burger zijn plantaardige zeewierburger.

Niet meer van deze tijd

De Week Zonder Vlees is er elk jaar om mensen bewust te maken van het nut van plantaardig eten en de impact daarvan op het milieu. Dit jaar wordt er voor het eerst ook aandacht gevraagd voor een week zonder zuivel; de organisatie vindt het dagelijks consumeren van zuivel en vlees niet meer van deze tijd. Wanneer iemand een week geen vlees en zuivel consumeert, bespaart diegene 150 liter water, dat anders gebruikt zou worden voor de irrigatie voor productie en veevoer en voor de veehouderij. Ook bespaart een week zonder vlees en zuivel per persoon 21,1 kilogram CO2-uitstoot, oftewel 121 kilometer rijden in een gemiddelde auto.

Zeewierburger

The Dutch Weed Burger werkt samen met de Nationale Week Zonder Vlees. Het bedrijf maakt burgers van zeewier, en presenteert dit als rendabel alternatief voor rundvleesburgers. Deze week trekt een foodtruck door het land om mensen de burgers te laten proeven en het gesprek aan te gaan over zeewier als plantaardig alternatief voor vlees. Oprichter Mark Kulsdom: ‘Het is tijd dat deze plant de verdiende aandacht krijgt.’ De zeewierburgers zijn naast duurzaam ook gezond; ze zitten vol met mineralen als ijzer, vitamines, aminozuren en omegavetten.’ De route van de foodtruck is deze week te volgen via Instagram.

Meedoen?

Als je mee wilt doen met de Week Zonder Vlees (& Zuivel), kun je je aanmelden op deze website. Ook zijn er allerlei recepten te vinden voor plantaardige gerechten. Daarnaast vind je er andere Nederlanders die meedoen met de week en meer informatie over een vega(n) leefstijl.

In 2012 publiceerde The Optimist al over The Dutch Weed Burger. Lees hier het artikel.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie