Versterk je hersenkracht met deze voedingsmiddelen

The Optimist 30 jan 2017 Gezondheid

De harde realiteit van het ouder worden is dat onze mentale toestand achteruitgaat. Toch laat onderzoek zien dat er manieren zijn om de cognitieve achteruitgang van je hersenen te vertragen. Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om de kansen te vergroten dat je hersenen ook op latere leeftijd nog scherp functioneren. En dat heeft alles te maken met wat je in je lichaam stopt. Maar wat moet je nu eten voor gezonde hersenen?

Blauwe bessen

Deze zorgen voor betere communicatie tussen de zenuwen in de hersenen, iets wat ieder brein nodig heeft voor coördinatie en balans. Blauwe bessen activeren signalen in de hersenen om dingen sneller te verwerken.

Voedsel rijk aan niacine

Niacine-rijke voedingsmiddelen worden vaak gelinkt aan een langzame cognitieve achteruitgang. Niacine is te vinden in onder andere eieren, lever, vis, broccoli, asperges, tomaten, kalkoenborst, champignons, tonijn, pinda’s, bruine rijst en groene erwten.

Kokosnootolie

De vetten uit kokosnootolie worden in het lichaam omgezet in ketonen en deze fungeren als brandstof voor de hersenen.

Voedsel rijk aan fosfatidylserine

Het is aangetoond dat fosfatidylserine je geheugen, cognitie en stemming kan verbeteren. Het is te vinden in onder andere Atlantische makreel en haring, kippenhart en -lever, witte bonen en tonijn.

Spinazie

Spinazie zit vol met alfaliponzuur en geeft daarom een boost aan je geheugen.

Mager rundvlees

Rundvlees is een van de natuurlijke bronnen die rijk zijn aan carnitine en ook deze stof wordt gelinkt aan de verbetering van het geheugen.

Voedsel rijk aan vitamine B

Veel ouderen hebben een tekort aan vitamine B12 en dit kan leiden tot mentale stoornissen zoals verwarring, depressie, geheugenverlies en verminderde coördinatie. Vitamine B kun je vinden in onder andere Zwitserse kaas, kokosnoot- of amandelmelk, krab, makreel en lever.

Voedsel rijk aan choline

Choline wordt vaak gelinkt aan verscherpte mentale prestaties, aandacht en concentratie, zelfs bij gezonde mensen. Choline kan gevonden in onder andere runderlever, eieren, kabeljauw, melk, sojabonen, bloemkool, spinazie, quinoa, grapefruit en bruine rijst.

Bron: Inc
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie