Verenigde Staten bouwt gigantische stadsboerderij

The Optimist 15 sep 2017 Natuur & Milieu

De Amerikaanse stad Pittsburgh was tot de jaren ‘50 het kloppende hart van de zware industrie, maar gaat tegenwoordig mee met de trend van de vergroening. Met negen hectare aan boerenland wordt de stad in 2019 eigenaar van de grootste stadsboerderij van de VS.

Herinrichting van de stad

De industrie in Pittsburgh ging vanaf 1950 erg achteruit wat resulteerde in een vervallen stad. Inmiddels is de stad weer opgekrabbeld, maar moet er in veel buitenwijken van de stad nieuw leven ingeblazen worden. Volgens Aaron Sukenik, coördinator van het project, is de boerderij een geschikt project voor in de buitenwijk. ‘Er werd helemaal niets gedaan met de grond, het werd omheind door een hek en zag er post-apocalyptisch uit. Onze projecten leggen de focus op dit soort wijken.’

Inrichting van de stadsboerderij

De stadsboerderij komt onder de naam The Hilltop Urban Farm op drie kilometer afstand van het stadscentrum te liggen. De boerderij biedt lokale inwoners van Pittsburgh een plek om hun eigen groente en fruit te kweken. Dit is een mooie oplossing voor een tekort aan supermarkten en andere leveranciers van vers voedsel in de Amerikaanse stad. Om de geoogste groente en fruit te verkopen wordt er op de stadsboerderij een overdekte markt gebouwd. Op deze manier draagt de boerderij bij aan het verspreiden van vers voedsel binnen de regio. Ook wordt er flink geïnvesteerd in educatie. Zo wordt er een speciaal trainingsprogramma opgezet voor jeugdeducatie op het gebied van tuinbouw en komt er een leercentrum. Verder wordt The Hilltop Urban Farm ingericht met verschillende fruitboomgaarden, een publieke tuin en een 1500 m² grootte schuur voor evenementen.

Voorbereiden van het land

Het braakliggende terrein waar de stadsboerderij moet komen wordt ondertussen klaargestoomd voor gebruik. Zo is er al meer dan twee hectare aan grond vrijgemaakt van bosjes en onkruid, bemest en beplant met gewassen als rogge en tarwe.

Bron: Next Pittsburgh, Reuters
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.