Verbonden door muziekles

The Optimist 1 apr 2021 Samenleving

Het thuiszitten heeft veel mensen een nieuwe hobby opgeleverd. Muziekinstrumenten worden massaal verkocht en docenten hebben veel meer leerlingen dan voorheen toen de lessen nog niet online waren.

Het lijkt erop dat we massaal aan nieuwe hobby’s toe zijn gekomen. Vooral het bespelen van een muziekinstrument doen we tijdens de coronapandemie graag. Bij veel muziekwinkels ligt de omzet tot zeventig procent hoger dan eerst. Van de totale omzet komt tachtig procent tegenwoordig alleen maar uit de onlineverkoop. Ook bij onlinemuziekklassen is de aanvraag op zijn minst verdubbeld. Waar muziekdocenten het aan het begin van de crisis nog moeilijk leken te krijgen, is dit nu totaal omgekeerd.

Muziek verbindt
Een van de beste eigenschappen van muziek is dat het mensen met elkaar verbindt. In online muziekklasjes zie en spreek je anderen en omdat je allemaal een gemeenschappelijk doel hebt, creëert het een vorm van saamhorigheid. Het is niet alleen een manier om iets nieuws te leren; het is ook een sociale activiteit. In een online les krijgen we de mogelijkheid om weer eens te netwerken en nieuwe mensen te ontmoeten.

Minder hoge drempel
Omdat bijna alle lessen nu vanuit huis worden gevolgd, kunnen mensen oefenen in een omgeving die voor hen veilig en vertrouwd voelt. Dit verlaagt de drempel waar je soms even overheen moet voor een eerste muziekles. Daarnaast hebben veel mensen een stuk meer tijd over nu er bijvoorbeeld geen reistijd meer op de planning staat.

Bron: Nu.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie