Verbeter de luchtkwaliteit met een natuurcafé

The Optimist 15 mei 2018 Natuur & Milieu

In de Vietnamese stad Hanoi is de kwaliteit van lucht niet heel goed. Als een van de snelst groeiende én drukste steden in Zuid-Oost Azië is dit niet heel gek, maar gezond is het niet. Daarom doen lokale ondernemers er alles aan om vervuiling terug te dringen.

Een gemiddeld huishouden in Hanoi heeft vaak zo’n drie scooters staan. Deze vervoersmiddelen zorgen natuurlijk voor allemaal uitstootgassen. Gelukkig wordt steeds meer getracht om de vervuiling in de stad terug te drinken met allerlei initiatieven. Eén initiatief waarmee getracht wordt de luchtkwaliteit te verbeteren is natuurcafé Tropical Forest.

Een oase van rust

Midden in de drukke en hectische stad Hanoi vind je rust in het natuurcafé Tropical Forest. Dit natuurcafé is een oase van rust en wordt gevuld met planten. Verder heeft het café ook een fijne uitstraling door de afwerking, het café is namelijk volledig afgewerkt met platen die van geperst hout gemaakt zijn. Hierdoor voelt het echt alsof je even ontsnapt bent aan de hectiek van de stad en kun je even tot rust komen.

Voor de stad zorgen

Maar naast de uitstraling van het café, waardoor je volledig tot rust komt, heeft het café nog één groot voordeel. Door het grote aantal planten, in allerlei soorten en maten, wordt er langzaamaan schonere lucht naar de stad gebracht. Hier zorgen de ruim 100 plantensoorten voor die aanwezig zijn. met de jaren zullen deze planten alleen maar groeien én dit betekent ook dat het natuurcafé aan het groeien is, van binnenuit.

In ontwikkeling

Het café is en blijft dus vol in ontwikkeling en zal er over een paar jaar weer volledig anders uit zien. Dit is ook het doel van het natuurcafé, want zij willen dat de planten het goed blijven doen. Hier is dan ook met het interieur rekening mee gehouden. Zo laten de dunne houten planken licht door voor de planten en staan er strak vormgegeven meubels die ook weer kunnen functioneren als rekken voor klimplanten. Alles wordt er dus aan gedaan om de planten te laten groeien en ook de bezoeker heeft én de stad heeft er zijn voordeel mee.

Ook in Nederland is een dergelijk ‘natuurbad’ mogelijk. Op verschillende parken in Nederland valt bijvoorbeeld een chalet of tent te reserveren midden in de stilte van de rijke natuur. Iets verder weg, in Zweden, mag u uw tentje zelfs overal in de natuur neerzetten. Laat je ons weten hoe het was?

Bron: Paradijsvogels Magazine
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie