Van beschadigd eendje naar prachtige zwaan

The Optimist 3 mei 2021 Zingeving

Therèse Jobse koos er vier jaar geleden voor om voor eens en voor altijd af te rekenen met haar vage jeugdherinneringen en traumatisch verleden. Ze wilde de gaten in haar verleden vullen. Maar hoe doe je dat als je door zware traumatische gebeurtenissen een dissociatieve identiteitsstoornis hebt opgelopen met als gevolg een geheugenverlies van twee en een half jaar?

Ze vertelt hoe haar boek tot stand is gekomen. ‘Ik ben neergestreken op een Spaanse camping, in een gehuurde tent met uitzicht op de Atlantische Oceaan en ben gaan schrijven. Gemiddeld vijftien uur per dag zat ik met mijn laptop op schoot of met een kladblok in mijn handen. Ik kon niet meer stoppen met schrijven, wilde mijn jeugd dag voor dag, gebeurtenis voor gebeurtenis, herbeleven. Door die pijn heen gaan van verdriet en eenzaamheid. Mijn grootste leed oproepen samen met de hunkering naar liefde en aandacht’, vertelt de kersverse schrijfster.

Loslaten

De tirannie van haar vader herbeleven vond ze echt afschuwelijk. ‘Ik heb hem vergeven en los kunnen laten dat alle ellende in mijn leven aan hem te verwijten is. Uiteindelijk heb ik mijn innerlijke kind kunnen omarmen. Ik ben een prachtig mens, gevormd door een zwaar en heftig verleden dat mij uiteindelijk heeft bevrijd en ervoor gezorgd dat ik mezelf accepteer. Mijn beschadigde ziel is geheeld.’ Sindsdien maakt ze kleurrijke schilderijen waarin haar extroverte, uitbundige positieve energie te voelen is.

Win het boek

Haar debuutroman neemt je mee door het leven van deze optimistische en inspirerende vrouw. Waar kwam ze vandaan en hoe heeft het leven haar gevormd tot een internationaal bekend kunstenaar en schrijver. Wil je zelf lezen en zien of ze uiteindelijk eigenliefde heeft gevonden? We mogen een paar boeken weggeven aan enthousiaste lezers. Stuur een mail naar redactie@theoptimist.nl, vertel waarom jij het boek wilt lezen en maak kans op een gratis exemplaar. Het boek is ook hier te bestellen via haar website.

Meer informatie: www.theresejobse.com of volg haar op Instagram/Facebook.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie