Uitreiking AMAI Awards 2023

The Optimist 23 mrt 2023 Samenleving

Op 25 maart vindt de uitreiking van de AMAI Awards 2023 plaats tijdens de Avond van de AMAI in het Parktheater in Eindhoven. De AMAI is de jaarlijkse verkiezing van het beste Nederlandstalige gedicht, de beste Nederlandstalige quote, het beste Nederlandstalige spoken word en het favoriete account van een Nederlandstalige dichter/quoter op Instagram in het afgelopen jaar. De winnaars worden zowel door het publiek als door een vakjury gekozen.

De vakjury voor de gedichten en de quotes bestaat uit de volgende personen: Ingmar Heytze (dichter en voorzitter jury), Derek Otte (dichter en spoken word artiest), Christianne Scholtens (dichteres en winnares beste gedicht AMAI 2022), Maud Vanhauwaert (dichteres en actrice), Kluun (schrijver), Nienke Schipper (journalist cultuur- en mediaredactie Trouw), Wouter van Heiningen (dichter en poëzieondernemer) en Yke Schotanus (dichter en schrijfdocent).

Vakjury

De vakjury voor spoken word bestaat uit: Martje Wijers (Nederlands kampioen Poetry Slam 2020 en voorzitter jury), Jesse Laport (dichter, spoken word artiest en winnaar AMAI Award spoken word 2022), Myron Hamming (dichter en spoken word artiest) en Yke Schotanus.

Tijdens de Avond van de AMAI zullen de winnaars van de verschillende categorieën tussen 19.30 en 22.15 uur bekend worden gemaakt in een vol theater. Naast het bekendmaken van de winnaars zijn er optredens van o.a. Ingmar Heytze, Tsead Bruinja, Maud Vanhauwaert, Lies en Saar en Suzanne Krijger. De avond wordt feestelijk afgesloten met het Instadichtersbal.

AMAI staat voor Alle Monden Award Instagram en is een initiatief van Stichting AMAI en het inspiratiecollectief @allemonden. De verkiezing is in het leven geroepen om de vele online dichters en quoters op Instagram onder de aandacht te brengen van een nog groter publiek en Instapoëzie in al haar facetten de erkenning te geven die het verdient.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie