UAF-Awards zetten uitblinkende vluchteling in het zonnetje

The Optimist 31 okt 2022 Samenleving

Het lukt een aantal vluchteling-studenten om na aankomst in Nederland de draad op te pakken, in te burgeren en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zij worden in het zonnetje gezet tijdens de UAF-Awards op 8 november.

Uitblinkers

Dat het om een minderheid van alle vluchtelingen gaat, bewijzen de cijfers; maar liefst 80 procent van hen lukt het niet om binnen vijf jaar een fulltime-baan te vinden of de armoedegrens te ontstijgen. Degenen die het wel lukt blinken vaak uit in veerkracht. Zoals de winnares van de UAF-Award van vorig jaar, Norhan, apotheker en universitair docent uit Syrië die in Nederland haar vak niet meer kon uitoefenen. Zij schoolde zich snel om en leerde de Nederlandse taal zo mogelijk nog sneller. Vier jaar na aankomst in Nederland werkt zij als scheikundedocent op een middelbare school.

Stemmen kan tot en met 3 november

De prijs staat symbool voor de inzet en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen die hier een nieuwe toekomst opbouwen. Je kunt nog tot en met donderdag 3 november online stemmen op jouw favoriete talent voor de UAF-Award 2022, die op dinsdag 8 november wordt uitgereikt. En je kunt zelf ook winnen.

  • Van de zes genomineerden neemt één persoon de award in ontvangst
  • De overige vijf ontvangen ieder een YouBeDo-boekenbon t.w.v. €200,-
  • Daarnaast kun je een van de  10 bonnen à €50 winnen bij het stemmen

Alle bonnen zijn beschikbaar gesteld door boekenverkoopsite YouBeDo. Zij steunen het UAF (Universitair Asiel Fonds) al sinds 2016 en sindsdien is er al vijftigduizend euro opgehaald.

Stem nu en laat niet alleen je steun blijken, maar maak tegelijk kans op een YouBeDo-boekenbon!

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie