TuesDaily Extra: Boek van de Week

The Optimist 14 mei 2024 Zingeving

De Betekenis Boekenclub start vanaf vandaag met Boek van de Week. Elke week lichten we via De Betekenis Boekenclub één boek uit dat ons is opgevallen.

Dat opvallen gaat niet over de actualiteit of hype van een boek, wel over de kwaliteit en inhoudelijke kracht ervan. Langzaam bouwen we dan een mooie bibliotheek van betekenisvolle boeken voor je op.

Elk boek wordt toegelicht met een longread recensie, of een interview, of een podcastgesprek. Zo krijgt elk boek de aandacht die het verdient. En om de start van Boek van de Week maar goed in te luiden beginnen we maar liefst met twee boeken.

Philipp Blom met De Onderwerping, een geschiedenis over de verhouding van de mens tot de natuur. Het concept van de ‘aarde onderwerpen’ wordt door Philipp Blom uitgewerkt door de geschiedenis van de mens te beschrijven in kunst en cultuur. Oude verhalen zoals het Gilgamesj-epos waarin de mens de goden probeert te overvleugelen door net als zij in eeuwigheid te leven, wat overigens jammerlijk mislukt. Hier te bestellen in onze webshop.

 

Kader Abdolah met Wat je zoekt zoekt jou, een mystieke reis door het leven van de Perzische dichter Rumi. Via een reis, onder de dreiging van Djengiz Kahn, die in die tijd hele gebieden veroverden (met bloedig gevolg), ging Rumi met zijn vader, de mysticus Bahao Eddin via Bagdad en Mekka naar Konya. Daar werd hij de grote dichter die we vandaag de dag kennen en nog steeds lezen. Hier te bestellen in onze webshop.

 

Check het Boek van de Week voortaan elke dinsdag op: www.optimistmagazineonline.com.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie