TuesDaily: dialoog met Wisdom Keeper Cheryl An

The Optimist 9 apr 2024 Samenleving

Op maandag 15 april zal internationale gastspreker Lakota Wisdom Keeper Cheryl Angel (VS) spreken bij de speciale KIVA-filmavond in De Kom in Nieuwegein. Ook schrijver en spreker Robert Bridgeman zal zijn visie delen over het thema ‘Terug naar de bron’. Sinds de première in De Balie in Amsterdam, trekt de documentaire ‘KIVA The Call of the Wisdom Keepers’ door het land. De boodschap en uitnodiging van de inheemse Wisdom Keepers: hoe we onze verbinding met de aarde én elkaar kunnen herstellen.

Op deze bijeenkomst 15 april zullen bezoekers de inheemse wijsheid vanuit alle continenten gaan verkenning. Ook hopen de organisatoren het belang te laten zien van herverbinding met de aarde. Wijsheid die al eeuwen bekend is, maar voor het grote publiek verloren is gegaan, staat centraal. Een mix van de unieke documentaire, inspirerende gastsprekers, rakende muziek en mogelijkheden tot interactie met deze sprekers.

In de documentaire zien we de inheemse Wisdom Keepers die vanuit de hele wereld samenkomen bij de KIVA ceremonies. Zij brengen een hoopvolle boodschap van harmonie en herverbinding, in deze tijd van chaos en verdeeldheid. ‘Via hun stem komt de stem van Moeder Aarde naar boven. Ze roept haar kinderen thuis. Via hun stem worden wij ook geroepen: wat doen wij in 2024, wat is onze reden om te bestaan, waarom zijn wij hier? Kunnen we weer contact maken met de aarde, onze wortels, onze voorouders? Want wij zijn de ‘Ancestors’ van de kinderen die er nu zijn en de kinderen die geboren worden. Zijn wij trouw aan onze eigen waarheid die diep van binnen zit? Hoe kunnen we in onze keuzes ook de 7 generaties achter ons en en zeven generaties voor ons meenemen?’ aldus Marijke Kodden filmmaker en producent.

Met name over dit thema, zal Lakota Wisdom Keeper Cheryl Angel (VS) deze avond spreken. Cheryl is een inheemse leider en eerbiedwaardige Lakota-Elder (Sioux). Zij is ‘Water Protector’. Met de slogan ‘Water is Life’ is zij een van de oorspronkelijke peilers geweest van het geweldloze verzet van het Lakota-volk bij Sacred Stone Camp/Standing Rock. Ze roept ons op om water – het allerbelangrijkste in ons leven – te beschermen. Op 15 april zal zij spreken over het “7 Generatie Principe”. Door generaties voor en na ons in onze besluitvorming mee te nemen, zorgen voor een duurzamere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

Schrijver en inspirator Robert Bridgeman onderzoekt verloren beschavingen. Hij deelt zijn inzichten binnen het thema van de avond ‘Terug naar de Bron’. Hij zal zich specifiek richten op onze Europese ‘wortels’ en verloren inheemse kennis. Meer informatie vind je op de site van Kiva.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie