TuesDaily: Boek van de Week – Dit kan ook een goede tijd zijn

The Optimist 18 jun 2024 Zingeving

Vandaag selecteert De Betekenis Boekenclub weer een Boek van de Week! Deze week is dat Dit kan ook een goede tijd zijn van Roek Lips.

Ik ben diep onder de indruk van dit boek van Roek Lips. Er zijn weinig boeken die mij zo in de greep hebben gehouden tijdens het lezen als zijn boek.

Het boek is de reis van Roek als hij out of the blue hoort dat hij acute leukemie heeft. Geen verslag – het is een reis met alle ups en downs, met de inzichten die zo’n reis nu eenmaal geven, met de schaduwen op de muur die meereizen, met de momenten van besef dat we als mens zo waanzinnig kwetsbaar zijn, overgeleverd ook aan ziekenhuizen, medici, verplegers en medicijnen waar we daarvoor nooit van hadden gehoord.

Het getuigt ook van grote moed van Roek om zijn reis zo te beschrijven met zichzelf als middelpunt – het maakt dat ik voelbaar en bijna tastbaar naast hem kan staan, mee kan kijken, de teleurstellingen zo kan begrijpen en ook het verdriet kan voelen.

Ik heb veel gevouwen pagina’s in het boek. Opmerkelijke uitspraken, zinnige inzichten, terugblikken, die bij Roek nu vol op hun plaats vallen. ‘Wat is eenzaamheid? De kunst van het leven is leren omgaan met polariteiten ervan. Illusie van de maakbaarheid versus een buiging maken voor alles wat er is, lijden versus geluk.’

Lees de hele recensie via deze link.

Dit kan ook een goede tijd zijn is het Boek van de Week van de Betekenis Boekenclub, en zo is wel duidelijk, heel terecht.

Ron van Es, hoofdredacteur van OMO – Optimist Magazine Online.

Je kunt het boek kopen via deze link.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie