Tips voor een thuisvakantie

The Optimist 12 aug 2019 Zingeving

Op vakantie gaan is leuk en is voor veel mensen het moment om te ontspannen. Het kost echter ook een hoop geld en tijd aan plannen. Voor sommigen is het prettiger om een rustige thuisvakantie te houden. Het is namelijk prima mogelijk om thuis en in de omgeving van je huis een aangename vakantie te houden. Wij hebben zeven tips om dat goed te doen.

Wandelen

Ga lekker wandelen in je omgeving. Door tijd te spenderen in de natuur kom je goed tot rust. Door onderzoek te doen naar leuke wandelroutes is het prima mogelijk om verborgen plekjes tegen te komen waarvan je het bestaan nog niet wist.

Spa

Neem een dag om een kuuroord te bezoeken. Er zijn veel diverse spa’s te vinden waar het lichaam kan worden gepolijst met aandacht en massages. Door de focus even op jezelf te houden kom je uitgerust terug van deze minivakantie.

Meditatie

Hou een dag vrij om te mediteren in stilte. Meditatie is aantoonbaar goed voor rust in het hoofd en in het lijf, waar je het ook doet. Mediteren kan goed op een rustig plekje in het park, op het strand of in je huis. Daag jezelf ook eens uit door heel vroeg op te staan en te kunnen genieten van de rust die dan nog in je omgeving heerst.

Gratis bezoek

Daag jezelf uit door alleen openbare plekken te bezoeken die geen geld kosten. Lees gratis boeken in je bibliotheek, ga liggen in een park of bezoek musea die geen entreegeld rekenen. Al deze bezigheden zijn fantastische bronnen van vermaak.

Bucketlist

Maak een bucketlist van hoe een perfecte dag eruit zou zien en voer dan die lijst uit. Laat je dromen en meest diepe fantasieën uitkomen op deze prachtige dag waarin je jezelf geen remmen oplegt.

Thuisblijven

Trek je terug in je eigen huis voor een rustgevend dagje in je welbekende omgeving. Zorg dat je huis vrij is van alle afleidingen en irritaties en plan je dag vol met activiteiten die energie geven.

Bezoek je eigen stad

Wees toerist in je eigen stad! Boek een hotel of Airbnb en neem het ervan. Bezoek plekken die je zelf nooit zou bezoeken of leef je eens in, in het hoofd van iemand die van buitenaf zou komen. Kijk met een frisse blik naar je eigen omgeving en geniet van al het onverwachte moois wat je tegenkomt.

Bron: Chopra
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met