Tijd voor een natuurcurriculum

The Optimist 14 okt 2020 Natuur & Milieu

Als je dan toch je vrienden wilt zien, doe het dan buiten. Dat lijkt een rode draad te zijn door veel van de maatregelen die rond corona zijn getroffen. Het goede doel Trees for Cities maakt van deze ongebruikelijke situatie gebruik om kinderen meer over de natuur te leren.

Ondanks dat corona nog lang niet uit de lucht is en we in een halve lockdown zitten, duiken veel kinderen weer de schoolbanken in. UIt steeds meer onderzoek blijkt echter dat kinderen die buiten leren en spelen een betere lichamelijke en mentale gezondheid hebben. Bovendien hebben ze een beter connectie met groen en daardoor een gezondere houding richting de klimaatproblematiek. Trees for Cities denkt daarom dat het hoog tijd is om het curriculum van scholen meer te oriënteren op natuur.

Waar normaalgesproken het goede doel bomen plant in steden om zo een gezondere leefomgeving te creëren, willen ze ook aan toekomstige generaties het goede voorbeeld geven. Dit doen ze door gratis online lesmateriaal te leveren, met daarin onder andere handleidingen om de lesdag te veranderen. Onderwerpen zoals het planten en telen van groentes komen aan bod, maar ook spelletjes en oefeningen die in verbinding staan met de natuur. Hoog tijd dus om het stoffige klaslokaal te verlaten en de natuur in te trekken, aldus het goede doel.

Bron: Positive.News
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie