Tienduizend verlaten oliebronnen gaan op slot

The Optimist 14 sep 2022 Natuur & Milieu

De Amerikaanse regering investeert de komende tijd meer dan een miljard dollar in het afsluiten van verlaten oliebronnen. Dit voorkomt de uitstoot van grote hoeveelheden methaan.

In de VS barst het van de oliebronnen die niet meer in bedrijf zijn en waar de eigenaren failliet zijn gegaan of om andere redenen geen verantwoordelijkheid meer nemen voor wat ermee gebeurt. Hierdoor kan methaan weglekken; iets dat niet alleen bijdraagt ​​aan de opwarming van de aarde, maar ook brand kan veroorzaken.

Wereldprimeur

Om dat probleem aan te pakken, heeft de Amerikaanse regering besloten 560 miljoen dollar te investeren om 10.000 verlaten oliebronnen in 24 staten veilig te stellen. Deze bronnen leveren volgens de autoriteiten het grootste risico op. Dit is nog maar het begin. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, dat verantwoordelijk is voor dit project, schat dat er in de Verenigde Staten in totaal 129.000 verlaten oliebronnen zijn.

Lange afstanden

Het bedrag dat nu wordt geïnvesteerd, is slechts een deel van het totaal van 1,15 miljard dollar dat is uitgetrokken voor het afdichten van oliebronnen. De komende jaren zullen dus nog tienduizenden verlaten oliebronnen op slot gaan. Een aantal zal blijven bestaan, maar de putten met het hoogste  risico krijgen de komende jaren een veilige afdichting.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie