ThursDaily: Sprekersboom als tribe van sprekers

The Optimist 21 sep 2023 Zingeving

Reclame maken voor jezelf is zo ‘wij van wc-eend’ maar voor deze keer maken we dan toch graag een beetje reclame voor onszelf. Of beter, voor Sprekersboom. Sprekersboom is het splinternieuwe sprekersbureau van Optimist Media waar we een keur van bijzondere sprekers hebben weten te verzamelen die ieder een inspiratievol verhaal hebben te vertellen over de 5 thema’s waar we ons als Optimist Media zo mee bezighouden: ecologie, zingeving, samenleving, economie en gezondheid.

Meest gehoorde verhaal van de sprekers die nu aangesloten zijn, is dat ze zich thuis voelen met hun ideeën. En dat is precies de bedoeling. We willen met Sprekersboom een Tribe maken; mensen die elkaar niet alleen aanvoelen, maar elkaar ook voeden met nieuwe ideeën en elkaar ondersteunen.

Check de website met alle sprekers.

De sprekers zijn ervan overtuigd dat we de samenleving op een andere manier zullen moeten inrichten. We hebben een eerlijke economie nodig, een andere kijk op onze gezondheid, een betere zorg voor de natuur, een helder zoeken naar onze zingeving en een omzien naar elkaar in ‘noden en nabuurschap’, ofwel in verbinding blijven met de mensen om je heen.. Daarvoor zijn nieuwe ideeën nodig en moed om erover te praten. Zo openen we andere deuren en ontstaan er spannende inzichten.

Sprekersboom is actief in zowel Nederland als België.

Van de inkomsten van Sprekersboom gaat in samenspraak met alle sprekers 5 procent naar een goed doel dat we samen bepalen. Als eerste doel kozen we Edukans. ‘Edukans gelooft in scholing als de meest duurzame vorm van ontwikkeling. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben.’

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie