ThursDaily: EET met je hart

The Optimist 26 okt 2023 Samenleving

Op 1 november start voor de elfde keer de EET met je hart campagne van stichting Met je hart.

Met de campagne vragen zij aandacht voor het groeiend maatschappelijk probleem van eenzaamheid onder zelfstandig wonende ouderen en activeren ze burgers om met een klein gebaar impact te maken op het leven van deze ouderen. Want ‘samen’ verveelt nooit en met een klein gebaar tijdens EET met je hart kan iedereen het verschil maken voor senioren die op zoek zijn naar verbinding. Samen boven een bord eten is het ‘goed ontmoeten’ en dan komen de verhalen vanzelf.

In november en december vragen ruim vijfhonderd restaurants en foodondernemers hun gasten om een vrijwillige bijdrage van één euro. De opbrengst komt geheel ten goede aan het doorbreken van eenzaamheid.

Stichting Met je hart zet zich in om juist ouderen te laten genieten van mooie momenten en er zo voor te zorgen dat er nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan. Op deze manier rekenen we af met eenzaamheid. Help mee door een gift te doneren aan de stichting en met de opbrengst worden meer ontmoetingen mogelijk gemaakt; een klein gebaar met een grote impact.

De oprichter van de stichting is Babs van Geel. Zij stond in editie #212 van Optimist magazine, in de rubriek Wereldverbeteraars. Lees hier gratis haar verhaal.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Met je hart.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie