Thuiswerken is (g)een feestje

The Optimist 30 dec 2020 Zingeving

We moeten zélf de spreekwoordelijke slingers ophangen om het leven tot een feest te maken, vooral tijdens de lockdown. Als steuntje in de rug bracht Stichting Vital Zone Instituut een gratis digitaal boekje uit. Gevuld met weetjes, tips en praktische opdrachten kun je dit boekje gebruiken om je in tijden van corona iets vaker kalm en energiek te voelen, in plaats van opgejaagd en moe.

‘Met een nieuwe lockdown snakken we naar perspectief’, vertelt initiatiefnemer Jim van den Beuken. ‘Daarom heb ik met stichting Vital Zone Instituut het boekje Thuis werken is geen feestje gemaakt.’ De stichting zet zich in om zogenoemde vitale zones te ontwikkelen. Dit zijn gebieden waar mensen gelukkig en vitaal leven, werken en ouder worden in een gezonde omgeving. Het gratis digitale boekje dat zij uitbrachten draagt bij aan hun missie.

Vitale zones

Het digitale boekje doet denken aan een ‘vakantiedoeboek’, maar dan voor volwassenen. In deel één neem je jezelf onder de loep en word je gemotiveerd om iets nieuws te proberen wanneer het oude niet werkt. In deel twee word je meegenomen naar de Vitale Zones, waarbij je inspiratie en tips krijgt van energieke honderdjarigen die van hun leven een feestje maken.

Het boekje is gratis (écht gratis; je hoeft er geen persoonsgegevens voor achter te laten) te downloaden via deze link.

Bron: Vital Zone
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met