The Social Handshake maakt doneren makkelijk

The Optimist 19 nov 2021 Samenleving

Herken je dat? Je bent maatschappelijk betrokken, maar eigenlijk doe je minder dan je zou willen. Je hebt je voorgenomen een goed doel te steunen, alleen je moet nog steeds je gegevens ergens invullen. Op straat ben je aangesproken voor een andere gerechtvaardigde zaak die je sympathie heeft, maar de papieren liggen al maanden in de fruitschaal.

Goede intenties

Je bent te druk, je vergeet het, kortom het komt er niet van. Sandra van Beest, oprichtster van The Social Handshake, weet precies hoe dat voelt. Zo verging het haar namelijk ook. Sterker nog, ze zag overal om haar heen dat mensen vol goede intenties zitten, maar dat het er eenvoudigweg niet van komt om iets te doen. En dat is jammer, want daarmee gaat een groot potentieel voor een duurzamere en socialere wereld verloren.

Concreet

Daarom bedacht ze The Social Handshake, een handige manier om direct vanuit je salaris een donatie te doen aan een goed doel dat bij jou past. In het Verenigd Koninkrijk is Payroll Giving al vele jaren een goede gewoonte. In Nederland is er nu LoonGift, de concrete invulling van The Social Handshake. In een interview op de website Geven is leven legt ze uit hoe makkelijk dat gaat. Want makkelijk is echt het toverwoord in haar onderneming.

Meer informatie over LoonGift vind je hier. Zowel werkgevers als werknemers kunnen hier terecht.

Bron: Geven is leven
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie