The Optimist thema Leiderschap & richting vanaf nu verkrijgbaar! + FOTOWEDSTRIJD

The Optimist 22 jun 2020 Samenleving

Met trots presenteren wij The Optimist met het thema Leiderschap & richting. In deze nieuwe editie word je meegenomen op een zoektocht naar een nieuwe wereldkoers. Gastredacteur Mildred Hofkes voelde een aantal prominente bestuurders aan de tand.

‘Stel dat je een resetknop had om onze economie opnieuw in te richten, hoe zou die er dan uitzien?’ Met deze woorden bevestigde de Haarlemse ondernemer en moeder Mildred Hofkes haar zoektocht naar nieuw leiderschap. Samen met ons doet ze een poging om antwoorden te vinden op de vraag wie het voortouw nemen op weg naar een toekomstgerichte wereld.

Oud-premier

Hofkes sprak onder anderen met oud-premier Jan Peter Balkenende, die tegenwoordig senioradviseur is bij accountancy- en adviesbureau EY en hoogleraar aan de Erasmus Universiteit. Hij blijkt optimistisch over de veranderingen die nodig zijn, mits we de volgens hem vereiste stappen maar ondernemen.

Verder spreekt de Haarlemse zakenvrouw met Boudewijn Poelmann, oprichter van de grootste private fondsenwerver ter wereld, Koen Overtoom, CEO van Port of Amsterdam, Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), topbestuurder Bram Schot en met auteur en oprichter van LAB voor Leiders Anita Tamming.

In een nabeschouwing geven zij allen nog antwoord op drie actuele vragen omtrent de coronacrisis. Wat blijkt: het lijkt een accelerator voor vernieuwend leiderschap.

Naast de zoektocht van Hofkes is de nieuwste editie zoals altijd gevuld met onder meer optimisme uit de onderstroom, ideeën van onze vaste columnisten, vernieuwende achtergrondartikelen en opinie.

25 jaar!

Dit jaar bestaat The Optimist 25 jaar! Dit feestje vieren we digitaal én nu ook op papier met een speciale jubileumuitgave. De nieuwste editie van The Optimist met het thema Leiderschap & richting wordt gebundeld uitgegeven met deze editie. Lees je die liever digitaal? Hier lees je de jubileumeditie helemaal gratis!

Fotowedstrijd

Het jubileum van The Optimist is de perfecte gelegenheid voor een fotowedstrijd. En niet zomaar eentje, maar een die past bij ons blad. Wij nodigen je daarom uit om je meest optimistische foto naar ons toe te sturen. Je maakt kans op een van de vele mooie prijzen die beschikbaar werden gesteld door onze partners! Kijk snel op deze pagina voor meer informatie over de fotowedstrijd.

Vanaf 19 juni bij abonnees

Ben je geabonneerd op The Optimist? Dan heb je het nieuwste nummer samen met de geprinte uitgave van de jubileumeditie al mogen ontvangen óf zijn ze onderweg naar je brievenbus. Als abonnee kun je de losse artikelen vanaf vandaag ook online lezen, deze vind je bij Artikelen. Ben je nog geen abonnee? Bestel dan de nieuwste Optimist in onze webshop. Nooit meer een nummer missen? Neem dan een abonnement op The Optimist. Ook los verkrijgbaar bij de boekhandel.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie