The Optimist & Fashion Revolution Week

The Optimist 16 apr 2021 Samenleving

Van 19 t/m 25 april is het Fashion Revolution Week. De week is in het leven geroepen omdat we een globale mode-revolutie nodig hebben. The Optimist staat volgende week maandag tot en met vrijdag in het teken van een eerlijkere mode-industrie.

Waarschijnlijk staan de nieuwsbeelden nog op je netvlies gebrand: op 24 april 2013 stortte in Bangladesh het Rana Plaza in. Dit gebouwencomplex huisvestte drie kledingfabrieken en een winkelcentrum. Bij de ramp vielen duizenden gewonden en 1134 mensen kwamen om het leven. De slachtoffers waren mensen die onder slechte en onveilige omstandigheden aan het werk waren voor grote kledingmerken die ook in Nederland te koop zijn. Vanaf dat moment werd het duidelijker dan ooit: er is een omslag nodig in de kledingindustrie.

Wie maakt jouw kleding?

Het goede nieuws is dat we allemaal kunnen bijdragen aan betere werk- en leefomstandigheden van de vele mensen die werkzaam zijn in de kledingindustrie. Als consument kun je dat bijvoorbeeld onder meer doen door te kiezen voor slow fashion. Vanaf maandag 19 april lees je daar alles over op onze website, met iedere dag een nieuw bericht over kledingmerken en initiatieven die zich inzetten voor een eerlijkere modewereld. Laat de komende week je inspireren om zelf ook een steentje bij te dragen.

Check iedere dag  The Optimist Daily voor het laatste positieve nieuws. Of abonneer je op de nieuwsbrief, dan ontvang je elke vrijdag het weekoverzicht in je mailbox.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met