Supermarktketen Aldi stopt vanaf 2018 met de verkoop van plastic draagtassen

The Optimist 11 aug 2017 Natuur & Milieu

Sinds 1 januari 2016 krijg je niet meer een gratis plastic tasje in de winkel. Wel kon je nog een plastic tasje kopen voor een paar cent. Supermarktketen Aldi vindt dat hier ook verandering in moet komen en geeft het goede voorbeeld door vanaf 2018 geen plastic draagtassen meer te verkopen.

Door de invoer van plastic tasjes tegen betaling hoopte de overheid dat het bewustzijn bij de consument vergroot werd. En dit heeft gewerkt, want inmiddels zijn er 71 procent minder tasjes over de toonbank gegaan, wat neerkomt op een daling van 170 naar 50 tasjes per persoon per jaar. Dit kan natuurlijk nog beter en daarom geeft Aldi het goede voorbeeld.

Aldi is hiermee de eerste grote supermarktketen die afscheid neemt van de plastic draagtassen. Natuurlijk kan je in 2018 nog wel een tas kopen bij Aldi, maar dit zullen dan de stevige tassen zijn die lang meegaan en dus vaak gebruikt kunnen worden.

Ook hebben sommige winkels ervoor gekozen om in plaats van plastic draagtassen papieren tassen mee te geven. Maar ook dit is niet goed voor het milieu. Het is daarom beter om gewoon je eigen (boodschappen)tas mee te nemen, zodat je geen gebruik hoeft te maken van een papieren tas of een nieuwe stevige draagtas hoeft te kopen.

Hopelijk geeft Aldi het goede voorbeeld aan niet alleen supermarktketens maar ook aan andere winkels en zullen de plastic draagtassen steeds meer verdwijnen.

Bron: NOS
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.