Sterker worden na moeilijke tijden

The Optimist 28 jan 2022 Gezondheid

Tegenslag zorgt er vaak voor dat mensen negatief of zelfs depressief raken. Dat is niet nodig volgens deskundigen op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG). Je kunt zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen.

Of het nu het krijgen van een ziekte is, het ervaren van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Trauma’s zijn veelal heftig en ingrijpend, maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren. Waarom zou je altijd kwetsbaar moeten blijven of op je grenzen blijven letten na ellende? Helemaal nergens voor nodig! Je kunt groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen. In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’. Greet Vonk en Anja Jongkind schreven er een boek over.

Aanbieding: e-learning

Nu bieden zij een introductie e-learning PostTraumatische Groei – Sterker door ellende aan. Hierin maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG. Het is geschikt voor iedereen die persoonlijk en/of professioneel te maken heeft met ellende of daarin gewoon geïnteresseerd is. Deze e-learning biedt weer perspectief en is voor mensen die zelf met ellende te maken hebben een eerste (soms al grote) stap naar herstel en groei. Het biedt daar veel inspiratie en handvatten voor. Voor professionals is het een interessante kennismaking met alle mogelijkheden die het gedachtegoed van PTG biedt.

4 modules, in totaal 34 lessen

De e-learning bestaat uit video’s die zijn ingesproken door twee personen die in beeld en aan het woord zijn en die elkaar afwisselen. Dat maakt het gemakkelijker om geconcentreerd te blijven. Er zit een mooie afwisseling in qua luisteren, lezen en kijken, korte metaforische teksten, animaties en opdrachten. Als je de complete e-learning van 4 modules aanschaft, heb je 6 maanden toegang tot de e-learning en gedurende die tijd kun je ook gratis gebruik maken van de community.

Als je daartoe behoefte voelt, kun je via de community vragen stellen en antwoorden vinden, webinars volgen, eventueel andere cursisten ‘zoeken’ met wie je online of face-to-face met de opdrachten aan de slag kunt gaan, podcasts luisteren en nog veel meer.

Het is mogelijk om naast de e-learning 3 of 6 uur begeleiding/coaching bij te boeken. Deze coaching/begeleiding wordt door een gecertificeerde PTG-Practitioner naar keuze uitgevoerd.

Hier kun je de e-learning aanschaffen.

Dit artikel en het aanbod voor de e-learning is tot stand gekomen in samenwerking met Greet Vonk en Anja Jongkind. In editie 189 van The Optimist (nov/dec 2019) schreven zij een artikel over PostTraumatische Groei. Hun boek over dit onderwerp is te koop in de webshop van The Optimist.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie