Snel een zitplaats vinden met nieuwe NS-reisplanner

The Optimist 4 jul 2017 Samenleving

Onlangs heeft de NS de reisplanner ingrijpend vernieuwd, maar er wordt alweer gewerkt aan een extra toepassing. Met de volgende versie van de app is het mogelijk ook snel een overzicht te krijgen van de beschikbare zitplaatsen in de trein. Naar verwachting komt deze nieuwe voorziening begin 2018 beschikbaar.

Volgens de NS komt het nu regelmatig voor dat het dringen is in een gedeelte van de trein terwijl elders in de wagons voldoende zitplaatsen beschikbaar zijn. Dat levert irritatie op bij de reiziger en vergroot de kans op vertragingen.

Om dat probleem aan te pakken, gaat de NS met sensoren op het spoor de rijtuigen wegen. Hiermee ‘ziet’ de app hoe vol wagons precies zijn en waar mogelijk nog zitplaatsen zijn. Door het gebruik van die sensoren kan de NS straks op je smartphone aangeven waar nog een plekje is om rustig te zitten.

Met de laatste versie van NS Reisplanner Xtra die nu beschikbaar is, kunnen reizigers al hun reizen plannen met één app. Ook is het ontwerp volledig vernieuwd. Het grootste verschil met de vorige versie is volgens de NS dat de reisplanner reizigers van deur tot deur van dienst is. Voortaan geef je als OV-reiziger aan waarmee je het liefste reist.

Daarbij kun je kiezen uit bus, tram, trein, metro of fiets. Vervolgens stippelt de app je volledige route uit. Van huis tot aan de entree van het museum, tot aan de voordeur van familie of vrienden of tot, bijna, op het strand. Even afgeleid door het voorbijglijdende landschap? Geen probleem, onderweg meldt de planner precies waar je bent en hoe de reis verder gaat.

De drie belangrijkste nieuwe onderdelen in de Reisplanner Xtra:
– Je kunt nu met alle vormen van openbaar vervoer een reis plannen vanuit één adres, locatie of station.
– Voortdurend is actuele reisinformatie beschikbaar over de positie van de trein, bus, tram of metro.
– Wil je gebruik maken van een OV-fiets dan toont de NS Reisplanner app meteen of in de stalling een fiets beschikbaar is.

De app is gratis te downloaden in de App-store (Apple) of Google Play (Android).

Bron: NS
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.