Shell slaat nieuwe weg in en gaat bedrijven van stroom voorzien

The Optimist 9 aug 2017 Natuur & Milieu

Shell gaat stroom aanbieden aan bedrijven via dochteronderneming Shell Energy Europe. Het is een strategie om de positie van de Europese elektriciteitsmarkt te verbeteren. De dochteronderneming van de oliegigant is actief in veertien Europese markten en koopt groene stroom in van windmolen- en zonneparken in heel Europa. Toch blijft het overgrote deel van het inkomen uit olie- en gaswinning komen. Wel wil het bedrijf zich meer gaan presenteren als een bedrijf dat inzet op hernieuwbare energie.

Naast het leveren van stroom aan bedrijven, kun je binnenkort ook stroom tanken bij de benzinestations langs de snelweg. Er komen laadpunten voor elektrische auto’s op twintig Shell-stations in de Randstad, zodat je niet meer alleen benzine, diesel of lpg kan tanken maar ook je auto kan opladen bij een stop. Deze laadpalen worden snelladers, die alleen geschikt zijn voor volledig elektrische auto’s. Deze zijn gevoed met groene stroom. In 15 tot 20 minuten moet de accu voor driekwart gevuld zijn. Ook biedt het bedrijf dan gratis wifi aan om te kunnen werken.

De 15000 volledig elektrische auto’s die in Nederland rijden, vormen maar 0,18 procent van het Nederlandse wagenpark. Toch groeit de verkoop de laatste maanden sterk en zouden er in 2035 alleen nog maar elektrische auto’s verkocht mogen worden. Shell wil daarom nu inhaken in de markt, zodat de kansen voor het bedrijf vergroot worden. Nog geen jaar geleden was er bij het grootste station van Europa (in Luxemburg) nog geen stekker te bekennen. Voor Nederland kan het nog wel even duren voordat de laadpalen echt aanwezig zijn.

De stroom is al aanwezig binnen het bedrijf, want langs de snelwegen staan al op ruim 50 plekken onbemande snellaadstations. Daarom is het een goed begin voor Shell om dit verder uit te rollen en ook bedrijven van groene stroom te voorzien. Hiermee kan Shell tevens zijn naam zuiveren als oliegigant die connecties heeft met corrupte landen.

Bron: AD
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.