Schoon water door zonne-energie

The Optimist 8 jun 2020 Natuur & Milieu

Terwijl je heerlijk door de natuur wandelt, kom je erachter dat je je waterflesje bent vergeten te vullen. Er is mijlenver geen waterpomp te bekennen en je begint nu wel echt dorstig te worden. Een nieuw product van het Amerikaanse bedrijf GoSun maakt dit probleem verleden tijd.

Tegenwoordig zijn zonne-energie en gadgets voor buitenactiviteiten zoals kamperen en wandelen onmiskenbaar met elkaar verbonden. Dat is ook het geval bij de Flow, een nieuw product van GoSun dat je avontuur in de natuur een stuk prettiger kan maken. Deze waterreiniger komt namelijk met iets dat je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien. Niet alleen zorgt het automatisch voor schoon en gezond drinkwater, met behulp van zonne-energie is het ook een functionerende kraan en douche. Met een uitklapbare wasbak produceert het apparaat water op hoge druk. Daarnaast is er ook een zogenaamde ‘verwarming upgrade’ verkrijgbaar die ervoor zorgt dat het water warm is. Je kunt de kraan dan vervolgens met een speciale clip vastmaken aan hekken, bomen en andere hoge plekken om van een aangename douche te genieten.

De meeste traditionele waterzuiveringsapparaten moeten met de hand gepompt worden, wat veel moeite kost, maar zonne-energie brengt daar verandering in. Het apparaat kan wel een liter per minuut schoonmaken en heeft een filter dat pas na duizend liter hoeft te worden vervangen. Je kunt nu al de GoSun Flow hier reserveren en voor een prijs die begint vanaf ongeveer 133 euro is dat voor de fanatieke buitenfanaat die graag naar onherbergzaam gebied reist misschien geen slecht idee.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie