Samsung creëert meer kansen voor talent

The Optimist 27 jul 2023 Samenleving

Na een succesvolle pilot wordt het masterprogramma ‘Talents of the Future’ van technologiebedrijf Samsung flink opgeschaald in het komende studiejaar.

In een steeds veranderende arbeidsmarkt, waar de prioriteiten en waarden van elke generatie verschillen, bevindt Gen Z zich op een kruispunt bij het kiezen van hun toekomstige werkgevers. Met een focus op innovatie, evenwicht tussen werk en privé en financiële zekerheid, is het cruciaal voor deze generatie om de voordelen te overwegen die een multinational – met de juiste mindset en focus – kan bieden.

Brug slaan

Vanuit die filosofie startte June Park, President Samsung Benelux, in 2022 Samsung Talents of the Future. Samsung wil hiermee de brug slaan tussen de academische wereld en de professionele uitdagingen waar starters mee geconfronteerd worden voor een kickstart van hun carrière. In samenwerking met de Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Vrije Universiteit Amsterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam rekruteerde Samsung in studiejaar ’22-‘23 vijftig masterstudenten voor de pilot.

Masterclasses

Tijdens Talents of the Future namen zij deel aan verschillende masterclasses die werden gegeven door experts van Samsung en professionele jongerencoaches. Onderwerpen als data-analyse, commercial thinking, result driven marketing en social media planning kwamen aan bod maar ook werd ingezoomd op interpersoonlijke vaardigheden zoals personal development, feedback geven en change management.

De studenten werkten daarnaast mee aan reële opdrachten en pitches. Zo konden ze een aantal events bijwonen zoals de lancering van de Galaxy S23. Door het programma konden studenten zo hun kennis en skills verbreden, echte werkervaring opdoen en tegelijkertijd een waardevol netwerk opbouwen..

Opgeschaald

Op 9 juni ontvingen alle deelnemende studenten die het volledige programma afwerkten hun officiële Samsung Talents of the Future certificaat. Daarnaast werden zes studenten gescout als Samsung trainees. ‘Ik ben trots op het succes van de pilot, dat diverse topuniversiteiten zich als partner hebben aangesloten en natuurlijk de 50 afgestudeerde studenten. Na opschaling van het programma in de Benelux volgend jaar, ambiëren we het op Europese schaal uit te breiden’, aldus Barbara de Schoen de Bruin, Samsung Benelux Head of Corporate Communications.

Na deze succesvolle pilot wordt het programma in studiejaar ’23-’24 opgeschaald naar zes Benelux universiteiten en 100 deelnemende studenten. Studenten kunnen zich tot begin september inschrijven.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie