Ruud Koornstra: ‘Energietransitie? Geloof me: het kan.’

The Optimist 21 okt 2020 Natuur & Milieu

Voor energiecommissaris Ruud Koornstra is het zo klaar als een klontje: de overgang naar duurzame energie in 2030 is haalbaar. ‘Ik wil niet weten wat er niet kan, ik wil weten wat er wel kan. En geloof me: het kan’, vertelt hij in een openhartig interview.

Om alle Nederlanders te laten zien waarom hij zo zeker is van zijn zaak, trok hij onlangs met zijn dochter als cameravrouw het land in om mensen te interviewen voor zijn film Het paradijs op aarde begint in Nederland (met de energietransitie). Zijn conclusie na tientallen interviews is dat er geen enkele technische belemmering is om in 2030 een schone energiehuishouding in Nederland te hebben. Ook financieel is er volgens hem en de mensen die hij sprak geen probleem.

Trailer

Benieuwd naar de bevindingen van Koornstra? VPRO’s Tegenlicht geeft alvast een voorproefje van wat we kunnen verwachten, volgens de energiecommissaris is het een trailer van zijn film. De trailer bekijk je hier.

In de nieuwste editie van The Optimist lees je het volledige interview met energiecommissaris Ruud Koornstra. Hierin brengt Koornstra aan het licht wat de energietransitie nu eigenlijk precies tegenhoudt. Vanaf donderdagmiddag 22 oktober 2020 lees je het artikel als abonnee (gratis) online, of in The Optimist #195, verkrijgbaar in de webshop of bij de boekhandel.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie