Congres over versnelling van energietransitie

The Optimist 31 aug 2023 Samenleving

De derde editie van het evenement Recharge Earth komt eraan. Het vindt plaats op woensdag 6 en donderdag 7 september 2023 in Rotterdam Ahoy.

Het congres is bedoeld om te inspireren, te faciliteren en innovatief denken te stimuleren. Daarom biedt Recharge Earth ook deze keer een programma met break-out sessies, netwerkmogelijkheden en plenaire sessies. Daarnaast jong talent het podium, met de introductie van The Innovation Award voor start/scale-ups en de Young Energy Leader Award voor afstuderende studenten. Zo komen de ideeën voor de toekomst vol in de spotlight.

The Innovation Award

Met de Innovation Expo krijgen jonge ondernemers een podium om hun innovaties te laten zien, pitches te geven en producten te demonstreren. Innovatie is essentieel voor het versnellen van de energietransitie en start-ups en scale-ups die zich hiervoor inzetten zijn belangrijker dan ooit. Bekijk hier de innovaties. Een vakjury reikt The Innovation Award uit, een erkenning voor de beste innovatie op het gebied van energie(transitie).

Young Energy Leader Award 

De Young Energy Leader Award is in het leven geroepen om jonge talenten te belonen voor de inzet die zij tonen voor een duurzame toekomst. De prijs is er ook om hen aan te moedigen hun visie en innovatieve ideeën te delen. Want de jeugd heeft de energietoekomst.

De Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit en de TU Delft hebben een zorgvuldige selectie gemaakt van getalenteerde studenten die tijdens Recharge Earth de kans krijgen om hun scripties te pitchen. Een vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Eric Wiebes, beoordeelt de scripties en pitches. ​​​​​​​De Young Energy Leader Award wordt mede mogelijk gemaakt door Eneco.

Thema’s

Recharge Earth brengt bedrijven, overheid en wetenschap samen om kennis te delen over het maken van duurzame keuzes en succesvolle samenwerkingsverbanden. Vier thema’s staan centraal tijdens de derde editie van dit tweedaagse congres: Built Environment, Mobility, Ports & Industries en als hoofdthema Energy & Infrastructure. Dagvoorzitter Diana Matroos leidt de gesprekken in goede banen.

Kijk voor meer informatie op: www.recharge-earth.com

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie