The Optimist
The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.
De één heeft het te druk om zich te vervelen, terwijl de ander langzaam maar zeker niet meer weet wat hij met zichzelf aan moet. Herken jij jezelf in het laatste? Dan is dit het moment om te kijken naar de diepere laag die onder jouw verveling schuilt. Als je verveeld raakt kun je dat namelijk eenvoudig in je voordeel gebruiken, je moet alleen even weten hoe.
Onderzoekers aan de Universiteit van Waterloo proberen in een recente studie uit te vogelen waardoor verveling nu precies wordt veroorzaakt, wat we eraan kunnen doen en of er een link is tussen verveling en depressie. Hoofdonderzoeker en hoogleraar psychologie James Danckert omschrijft verveling als volgt: ‘We definiëren verveling als een ongemakkelijk verlangen ergens mee bezig willen te zijn, maar erin falen om dat verlangen te vervullen.’ Deze definitie kan dus goed verklaren waarom je je zou kunnen vervelen tijdens deze coronacrisis, aangezien je routine overhoop is gegooid en je gevoel van vrijheid wordt beperkt.
Voordat we dieper in kunnen gaan op verveling, vraag jezelf eerst eens af of je wel echt verveeld bent. Verveling kun je namelijk ook verwarren met emoties als angst of vermoeidheid. Probeer te benoemen wat je voelt om daarachter te komen.
In essentie probeert verveeldheid je te vertellen dat je je tijd niet op de manier invult hoe je dat eigenlijk zou willen. Het is een belangrijk signaal dat je iets wilt veranderen aan de situatie. Bedenk iedere keer als je verveeld raakt, dat je waarschijnlijk iets moet én kunt veranderen aan de situatie. Wat telt is de actie die je na deze bewustwording onderneemt, die kan je namelijk bezighouden en een creatiever en succesvoller mens maken.
Bron: The Optimist DailySchrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Reacties