Pro-Palestijnse activiste brengt ruim 100.000 dollar op voor vernielde Joodse begraafplaats

The Optimist 28 feb 2017 Samenleving

Een bekende activiste bleek de motor achter de crowdfunding campagne voor herstel van een vernielde Joodse begraafplaats in de Amerikaanse stad Philadelphia.

Linda Sarsour – een Palestijns-Amerikaanse actievoerster voor de rechten van moslims – startte in samenwerking met medeactivist Tarek el-Messide een fonds dat meer dan $100.000 ophaalde om de schade aan de begraafplaats te repareren. De plundering van de historische begraafplaats vond plaats rond dezelfde tijd dat elf Joodse gemeenschapscentra in de Verenigde Staten valse bomdreigingen hadden ontvangen.

“Met deze campagne willen we een unanieme boodschap vanuit de Joodse en Moslim gemeenschappen sturen dat in Amerika geen ruimte is voor haat, ontheiliging en geweld,” schreven Sarsour en el-Messide. “We hopen daarmee enig gevoel van veiligheid en vrede terug te brengen in de Joods-Amerikaanse gemeenschap die ongetwijfeld geschokt is door deze gebeurtenis.

Het geld dat overblijft na de reparatie van de Joodse begraafplaats gaat naar de reparatie van andere Joodse eigendommen die vernield zijn, aldus de initiatiefnemers.

Bron: The Independent
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie