Genoeg te doen dit jaar bij Pride Amsterdam

The Optimist 2 aug 2021 Samenleving

Op 31 juli begon de 25ste editie van Pride Amsterdam. Hoewel de viering van het jubileumjaar is verplaatst naar volgend jaar, zijn er genoeg kleinere activiteiten om Pride ook dit jaar groots te vieren. 

Hoewel het eerder hoopvol leek, leidt de opmars van de Delta-variant toch tot beperkingen. Zo gaan de straat- en pleinfeesten niet door en moet ook de botenparade vervallen. Toch hoeven we tijdens het Pride van dit jaar niet met de pakken neer te gaan zitten. Zo vinden dit jaar onder andere de Pride Walk, een openluchttentoonstelling en uitzendingen van PrideTV plaats.

Loop trots

Vooral de Pride Walk is belangrijk om de zichtbaarheid van de LHBTI-community te onderstrepen. Denk aan wat er bijvoorbeeld gebeurt in Hongarije, waar onlangs een wet werd ingevoerd die onder andere het promoten van homoseksualiteit en geslachtsveranderingen bij jongeren verbiedt. Met deze Walk laten ze de strijd voor vrijheid en gelijkheid zien. De wandeling vindt op 7 augustus van 12.00 tot 16.00 uur plaats en start bij de RAI en eindigt op de Dam.

Celebrating Diversity

Bij de openluchttentoonstelling Celebrating Diversity blikken we terug op 25 jaar Pride in Amsterdam. De betekenisvolle en iconische foto’s tonen zowel de hoogte- als dieptepunten van het festival. De tentoonstelling vindt 21 juli tot en met 10 augustus plaats en is te zien in het Vondelpark.

PrideTV

Van 31 juli tot en met 8 augustus zijn SALTO1, Radio SALTO & OUTtv omgedoopt tot PrideTV & PrideFM. Live vanuit The Student Hotel Wibautstraat zenden ze een programmaring uit die speciaal samengesteld is voor de LHBTI-community. Je kan het beluisteren via alle telecomproviders en www.salto.nl. Op deze laatste kan je ook meer informatie vinden over het uitzendprogramma.

En dit is maar het tipje van de sluier. Er is nog veel meer te doen. Ontdek het zelf in de volledige agenda op de website van Pride Amsterdam.

Pride & The Optimist

Van 2 t/m 8 augustus staat The Optimist in het teken van pride. Daarom vieren wij in onze Dailies, Longreads en socials LHBTI in al zijn vormen en maten.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie