Positief nieuwsoverzicht: schroefbaar bierblik, zonne-auto en meer

The Optimist 3 jul 2019 Samenleving

Veel mensen worden niet erg vrolijk van het dagelijkse ‘gewone’ nieuws. We krijgen regelmatig berichten van mensen die zeggen dat ze niet meer naar het journaal kijken, geen kranten meer lezen, en de nieuwsbulletins op de radio ontwijken. Gelukkig is er meer constructief nieuws te melden dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat doen wij al heel wat jaren met onze The Optimist Daily. Om nog meer actueel, positief nieuws te brengen in onze nieuwsbrief, werken we samen met Sublime.

Sublime Nieuws van de Vooruitgang
Sublime verzorgt iedere werkdag het Nieuws van de Vooruitgang, dat elk half uur op de radio en online te beluisteren is. Wij vatten de hoogtepunten van hun constructieve nieuws voor jou samen. In combinatie met een optimistisch nieuwtje van onze redactie, bieden we je zo een mix van nieuws en ontwikkelingen waar een optimist echt vrolijker van wordt.

Vrijlating tamme neushoorns

Vijf zwarte neushoorns uit Europese dierentuinen worden vrijgelaten in een natuurreservaat in Rwanda. Het transport van de dieren is het grootste tussen Europa en Afrika ooit, zo meldt de BBC. De hoop is dat de met uitsterven bedreigde soort zich uitbreidt in Rwanda. Daarnaast leveren de neushoorns een positieve bijdrage aan de biodiversiteit.

Warme douche voor verkoeling

Het klinkt misschien als een vreemde tip, maar wat goed werkt voor verkoeling is het nemen van een warme douche, aldus RTL Nieuws. Door het warme water verwijden de bloedvaten en koelt het lichaam sneller af. Bij een koude douche vernauwen de bloedvaten juist en houdt het lichaam de warmte meer vast.

Vrije keus leeslijst scholieren

Het AD bericht over een opvallend advies van de Onderwijsraad. Die vindt dat de verplichte leeslijst voor scholieren flink vernieuwd moet worden. De tieners moeten meer ruimte krijgen om zelf te kiezen wat ze willen lezen. Zo zouden ze ook kunnen kiezen om stripboeken of sportboeken te lezen. Jongeren die boeken lezen die meer passen bij hun belevingswereld, lezen meer en lezen beter, zo luidt het advies van de Raad.

Personenauto op zonne-energie

Al jaren worden er races gehouden tussen auto’s op zonne-energie. Deze auto’s, veelal geproduceerd door teams van universiteiten, zijn allemaal eenmalige producties. Daar gaat nu verandering in komen. Over twee jaar zal de Lightyear One in productie gaan. Deze personenauto kan op zonne-energie rijden, maar beschikt ook over oplaadbare batterijen. Het bereik moet zo’n zevenhonderd tot achthonderd kilometer zijn.

Schroefbare bierblikjes

Biermerk Corona heeft een alternatief bedacht voor de plasticring die bierblikjes bij elkaar houdt. Het Mexicaanse bedrijf heeft een bierblikje ontworpen met aan de boven- en onderkant een schroefsysteem. Corona maakt de techniek ook beschikbaar voor andere bierproducenten. De lancering van het bierblik zal gebeuren in thuisland Mexico, maar de verwachting is dat het snel in andere landen wordt gepresenteerd.

Lees hier het vorige positief nieuwsoverzicht.


Het Nieuws van de Vooruitgang hoor je iedere werkdag op het halve uur op Sublime.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie