Positief nieuwsoverzicht: plantaardige lego, yoga voor militairen en meer
Uitgelicht Samenleving

Positief nieuwsoverzicht: plantaardige lego, yoga voor militairen en meer

The Optimist 16 aug 2019

Veel mensen worden niet erg vrolijk van het dagelijkse ‘gewone’ nieuws. We krijgen regelmatig berichten van mensen die zeggen dat ze niet meer naar het journaal kijken, geen kranten meer lezen, en de nieuwsbulletins op de radio ontwijken. Gelukkig is er meer constructief nieuws te melden dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat doen wij al heel wat jaren met onze The Optimist Daily. Om nog meer actueel, positief nieuws te brengen in onze nieuwsbrief, werken we samen met Sublime.

Sublime Nieuws van de Vooruitgang
Sublime verzorgt iedere werkdag het Nieuws van de Vooruitgang, dat elk half uur op de radio en online te beluisteren is. Wij vatten de hoogtepunten van hun constructieve nieuws voor jou samen. In combinatie met een optimistisch nieuwtje van onze redactie, bieden we je zo een mix van nieuws en ontwikkelingen waar een optimist echt vrolijker van wordt.

Yoga voor militairen

Het AD schreef afgelopen week over de rol die yoga speelt voor militairen bij het verwerken van oorlogstrauma’s. Het laat militairen na een missie ontspannen en maakt ze ook nog eens sterker en leniger. Daarom leidt defensie steeds meer militairen op tot yogadocent. Dat zijn er inmiddels al 130.

Gerecycled wc-papier

Het bedrijf ‘The Good Roll’ probeert de wereld te verduurzamen door gerecyclede wc-rollen te produceren. Volgens de oprichters van het bedrijf worden elke dag wereldwijd 270 duizend bomen gekapt voor toiletpapier. ‘The Good Roll’ denkt dat dit anders kan en supermarkten blijkbaar ook, aangezien het duurzame wc-papier steeds meer verkrijgbaar is.

Abortus uit strafrecht

In Nieuw-Zeeland ligt een wetsvoorstel op tafel om de regels over abortus te versoepelen, zo is te lezen in de New Zealand Herald. In het land is het sinds eind jaren ’70 strafbaar om abortus te plegen. Het nieuwe wetsvoorstel wil dat veranderen voor vrouwen die tot 20 weken zwanger zijn en abortus moet zo worden toegestaan in bepaalde gevallen.

Plantaardige lego

Afgelopen jaar bracht Lego de eerste steentjes van plantaardig materiaal op de markt en sindsdien worden er steeds vaker duurzame onderdelen in nieuwe sets opgenomen. Een mooi voorbeeld is de gloednieuwe boomhut van de speelgoedfabrikant.

Corruptie-vrije zone

Geld dat is bedoeld voor ontwikkelingsprojecten verdwijnt in Kenia regelmatig in de zakken van politici, ambtenaren en aannemers. In de regio Makueni gaat het gelukkig anders, zo schrijft Trouw. Dat komt voornamelijk door het bestuur van gouverneur Kivutha Kibwana. Hij betrekt namelijk de bevolking actief bij de besluitvorming, die ook de comités benoemen die toezicht houden op het financieel beleid.

Lees hier het vorige positief nieuwsoverzicht.


Het Nieuws van de Vooruitgang hoor je iedere werkdag op het halve uur op Sublime.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *